Okulların temizlik personeli sorunu çözülmedi Okulların temizlik personeli sorunu çözülmedi

Eskişehir Veli Derneği  (ÖVDER) Kurucusu Faik Alkan 4 zayıfı olan öğrencinin sınıfta kalmasının Eskişehir'de 9. sınıflarda kaos  yaşanmasına neden olacağını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanının"4 zayıfı olan sınıfta kalacak" diyerek bu konuda bir yönetmelik çıkardığını aktaran Faik Alkan "4 zayıf not alan çok olunca, bu kez de Bakanlık; 'Daha her şey bitmedi, telafi düzenlemesi yapılacak' demeye başladı. Bu durum bile eğitim sistemimizin ne halde olduğunu göstermektedir." dedi.

SİSTEMSİZLİĞİN BEDELİNİ ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLER ÖDÜYOR!

Müfredat tartışmalarının yanı sıra bilimsel eğitimin büyük bir yara aldıgını belirten Alkan, "Devamsızlık da Cumhuriyet tarihinin en üst düzeyine çıktı. Emek harcamadan, siyasal iktidarın aflarını bekleyen bir öğrenci profili var artık ortada." diye konuştu.

ÖVDER Kurucusu Faik Alkan, sınıfta kalma sürecinin pek çok sorun doğuracağını belirterek şunları söyledi: "Sürecin işleyişi ve ardın olacak şimdiden belli. Telafi düzenlemesi, yıl tekrarı, açık lise, üst üste iki yıl sınıfta kaldı diye belge!.. MEB'in bu zorunlu dayatmasının sürdürülebilmesi mümkün değildir. Bu uygulama kaç eğitim dönemi sürecek, öğrenciler hayattan ne kadar daha uzaklaşacaklar? Bu kaos okulu bırakma oranını artıracak. Öğrenciler sonraki yaşamlarında ne yapacaklar?"