Eğitim

Anadolu'da personel sorunları çözüm bekliyor

Türk Eğitim-Sen Eskişehir 2 No'lu Şube Başkanı Engin Melekşah, Anadolu Üniversitesi'ndeki personelin taleplerine duyarsız kalındığını belirten bir açıklama yaptı.

Abone Ol

Türk Eğitim-Sen Eskişehir 2 No'lu Şube Başkanı Engin Melekşah, Anadolu Üniversitesi'ndeki personelin taleplerine duyarsız kalındığını belirten bir açıklama yaptı. Melekşah, sendika olarak üniversitedeki personelin sorunlarını çözme çabalarının aralıksız sürdüğünü ifade ederek, 18 Nisan 2024 tarihinde üniversite yönetimine ilettikleri taleplerin personel daire başkanlığı tarafından yanıtsız bırakıldığını vurguladı.

Açıklamasında, personel daire başkanının 6 aydan uzun bir süre geçmesine rağmen taleplerine cevap vermediğini belirten Melekşah, "Bu cevapsız bırakılan yazılarımızın tek bu olmadığını da belirtmek isteriz" dedi. Melekşah, üniversitedeki personelin haklı taleplerinin dikkate alınmamasını eleştirerek, "Personelin sorunlarıyla ilgilenmeyecekseniz de acaba hangi görevi yerine getireceksiniz?" sorusunu yöneltti.

Melekşah ayrıca, personel daire başkanının görevine liyakatla gelmediğini, çalışma hayatında personel konuları ile ilgili bir geçmişi olmadığını ve üniversiteye Pamukkale Üniversitesi'nden atandığını belirtti. Melekşah, daire başkanına çağrıda bulunarak, "Taleplerimize ve iletişim çabalarımıza yapıcı yaklaşması gerektiğini" ifade etti ve devlette devamlılığın esas olduğunu hatırlattı.

Açıklamasında, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'nü vekaleten yürüten Prof. Dr. Kemal Şenocak'ın, Osmangazi Üniversitesi'ndeki görev dönemindeki hassasiyetine değinen Melekşah, Anadolu Üniversitesi'nde benzer olaylara müsamaha gösterilmeyeceğine olan inançlarının tam olduğunu söyledi.

Son olarak, "Makamı, unvanı, mevkisi ne olursa olsun hiç kimse çalışanların haklı talepleri için mücadele eden sendika yöneticilerine sınır koyamaz, haddini aşan cümleler kuramaz" diyen Melekşah, sendikanın bu tür girişimlere izin vermeyeceğini ve mücadelesine devam edeceğini vurguladı.