Botoks, kası zayıflatarak kasın geçici felcine neden olan bir nörotoksin maddedir. Küçük dozlar kullanılarakuygulanan Ankara botokscilt kırışıklıklarını azaltılmasını sağlar.Botulinum toksinin kullanımının temek amacıyüz ifadelerini korumaktır. Doktorların ve hastaların beklentilerini karşılayan bu uygulama güvenle yapılabilir.

Botoks Nedir? Botoks Hangi Bölgelere Uygulanır? 

Botoks hastaların yüzlerindeki çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünün azaltılmasını saplar. Botoks Clostridiumbotulinum bakterisi tarafından üretilen bir toksini uygular. Botoks prosedürü kapsamında; küçük, seyreltilmiş miktarlarda botulinum belirli kaslara enjekte edilmektedir.

Botoks tedavisi yüzün hemen her yerinde kullanılabilir. Bazı yüz bölgelerinde daha iyi sonuç alınabilir. Botoks tedavisine başlamak için doğru zaman kişilere göre değişebilir. Bazı insanlar botoks Ankara tedavisine erken yaşlarda başlar. Belirli bir cilt tipine veya şanslı genetiğe sahip olanlar ileri yaşlarda bu uygulamadan yararlanabilir.

Yüzde sürekli mimik kullanımı, genetik faktörler ya da ilerleyen yaşa bağlı olarak ortaya çıkan kırışıklıklar zamanla estetik sorunlara neden olabilir. Profesyonel kişiler tarafından uygun dozlarda yapılan uygulama ile yüzde korkma ya da şaşırma ifadesi gibi olumsuz durumların da önüne geçilmesi için Ankara botoks uygulamasından yararlanılır.Botoks enjeksiyonu ayrıca çeneyi şekillendirerek, burun ucunu kaldırarak ve göz çevresindeki kırışıklıkları gevşetmede yardımcı oluyor.

Botoks ile Yapılan Tedaviler Nelerdir?

Botoks enjeksiyonları, genel olarak kasların kasılmasına neden olan sinyalleri engeller. Bu enjeksiyonların en yaygın kullanım alanı, alın ve göz çevresinde kırışıklıklara neden olan yüz kaslarını gevşetmektir. Botoks enjeksiyonları şu sorunlarda kullanılabilir;

·       Servikal distoni,

·       Şaşılık,

·       Kas kontraktürleri,

·       Aşırı terleme,

·       Kronik migren,

·       İdrar tutamama problemleri,

Diş sıkma

Genç yaşta görülen kalp krizlerine dikkat Genç yaşta görülen kalp krizlerine dikkat

Botoksun sadece doktor gözetiminde uygulanması gerekir. Yan etkilerden kaçınmak için enjeksiyonların tam olarak yerleştirilmesi son derece önemlidir. Botoks tedavisi yanlış uygulanırsa tehlikeli olabilir. Uzmanlar tarafından yapılacak botoks Ankara ile sizden en iyi sonucu alabilirsiniz. Bu alanda ihtiyaçlarınıza, sağlığınıza uygun olup olmadığını belirlemeniz için doktorunuzdan destek alabilirsiniz.

Botoks Kimlere Yapılabilir? Kimler Botoks Yaptırabilir?

Botoks uygulamasının uygun koşullarda yapılması ve uzmanlar tarafından uygulanması halinde, ruh sağlığından, dış görünüme ve genel sağlığa kadar önemli olacak etkileri bulunuyor. Esnekliğini kaybetmiş, kolojen dokusunu yitirmiş ciltlere botoks Ankara uygulanabilir. Özellikle mimikler nedeniyle kırışıklıkların belirgin olduğu durumlarda en iyi sonucu alabilirsiniz.

Sağlığı yerinde olan herkes botoks kırışıklık giderme desteğinden yararlanabilirsiniz. Bazı kişiler bu uygulamadan yararlanamaz. Özellikle gebe ve emziren kadınlarda riskli olabilir. MyasteniaGravis nöromüsküler ve kanama sorunları bulunanlar bu uygulamadan yararlanamaz. Kırışıklıkları gidermek için botoks Ankara yaptırmayı düşünenler mutlaka doktora danışmalıdır.Kişinin kas yapısı, mimik hareketleri ve genel sağlığına göre uygulama tamamlanır.

Ankara Saç Kök Hücre

Saç kök hücre tedavisi en umut verici uygulamalardan bir tanesidir. Kök hücreler, vücutta bulunan ve çeşitli hücre tiplerine dönüşebilen öncü hücrelerden biridir. Saç kökleri de kök hücreleri içerir. Bunun yanında saç kök hücreleri, erkek ya da kadın tipi kellik ile sonuçlanan durumlarda, hasar görmüş bölgelerde de uygulanabilir. Yağdan elde edilen Ankara saç kök hücre kafa derisine enjekte ederek, hasar gören saç köklerini güçlendirir. Yağdan elde edilen kök hücreleri kullanarak saç dökülmesinin önüne geçilebilir.

Saç Kök Hücre ne Zaman Etkisini Gösterir?

İşlem sonrasında kök hücreler aktif olur ve saç tellerini, saç köklerini onarılır. Kök hücre ile saç tedavisinin etkisini kısa sürede görebilirsiniz. Saç kök hücre tedavisi için kişide en fazla yağın bulunduğu vücut bölümlerinden yağ alınır. Yağdan ayrıştırılan Ankara saç kök hücre saçlı ve saçsız deriye enjekte edilir.  Kök hücre ile saç tedavisi mevcut kıl köklerini güçlendirecektir.

Saç Kök Hücre Tedavisinin Faydaları ve Avantajları

Kök hücrelerihtiyaç duyulan her hücreye dönüşebilecek hücrelerdir. Farklı dokulara bölünebilen, farklılaşan ve şekillendirebilen genç hücreler olarak adlandırılabilir. Kök hücreler aynı zamanda vücudunuzun doğal yenilenme hücrelerinden bir tanesidir. Kök hücrenin avantajları şu şekildedir;

·       Ayaktan tedavi yapılabilir.

·       Doğal saç büyümesini destekler.

·       Enfeksiyon problemi bulunmaz.

·       Zayıf veya yaşlı folikülleri uyarır.

·       Saç foliküllerini güçlendirir.

Elimizdeki mevcut tedaviler genetik saç dökülmesini durduramıyorsa bu uygulamadan yararlanabilirsiniz. Son yıllarda Ankara saç kök hücre tedavisi birçok kişiye umut vadediyor. Bu tedavi ile bir evreye kadar genetik saç dökülmesi sorunlarının önüne geçebilirsiniz.