Filistin Batı Şeria'da İsrail askeri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi için Eskişehir Filistin İle Dayanışma Platformu üyeleri Hamamyolu'nda yürüyüş gerçekleştirdi.

Gerçekleşen yürüyüşün ardından Hamamyolu Yediler Parkı'nda eylem yapan Eskişehir Filistin İle Dayanışma Platformu'nun sözcülüğünü Platform temsilcisi Elif Örs üstlendi. Siyonist İsrail rejiminin Gazze’de soykırıma devam ettiğini belirten Örs; "Dünyanın egemenleri soykırıma engel olmak bir tarafa destekliyor ya da sessiz kalarak onaylıyor. 7 Ekim’den beri defalarca Türkiye sokaklarından, dünyadaki dostlarımızdan ve Filistin direnişinden aldığımız güçle haykırdık, bugün tekrar haykırmak için bir aradayız" dedi.

VANALARI KAPATIN

Ayşenur Ezgi Eygi'nin onur duyulacak bir hayat yaşadığını söyleyen Örs; " Ayşenur bir barış aktivistiydi, dünyanın birçok yerinde mağdurun yanında, egemenin karşısındaydı. Siyonizm’le ve işbirlikçileriyle mücadelenin mihenk taşlarından biriydi. Bugün Ayşenur Ezgi Eygi’nin naaşını havaalanında karşılayan devlet erkânı, cenazesine katılan iktidar ve muhalefet liderlerine bu meydandan sesleniyoruz. Ayşenur’a yapacağınız en büyük iyilik İsrail’e yakıt taşıyan vanaları kapatmaktır. Ayşenur, sizin gönderdiğiniz yakıtlarla kalkan uçakların sivilleri katletmemesi için Filistin’deydi. Siyonist İsrail uçakları daha birkaç gün önce sizin gönderdiğiniz yakıtlarla havalanıp Han Yunus’da güvenli bölgeyi bombalayıp sivilleri katletti" şeklinde konuştu

Büyükşehir’de toplu sözleşme imzalandı Büyükşehir’de toplu sözleşme imzalandı

KORKMUYORUZ KORKMAYACAĞIZ

Aylardır medya üzerinden seslerini duyurmaya çalıştıklarını söyleyen Elif Örs, " Ticareti kısıtladık, kestik yalanlarınıza rağmen üçüncü ülkeler üzerinden Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret devam ediyor.Bu yanlıştan geri dönün, Soykırımın ortağı olmayın, vanaları kapatın, ticareti kesin diye vicdanınıza seslenmeye çalıştık. Sizler, yani ülkeyi yönetenler, Cumhurbaşkanı, Bakanlar ve AK Parti yöneticileri, hamaset nutukları atarken kolluk kuvvetlerini üzerimize saldınız. Eylemlerimizi, yürüyüşlerimizi engellediniz, arkadaşlarımızı gözaltına aldınız. Korkacağımızı sandınız ama korkmuyoruz" ifadelerinde bulundu.

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Mücadele ve direnişe devam edeceklerini söyleyen Örs; "Siz ne kadar unutturmaya çabalasanız, elinizdeki medya ordusu ve trollerinizle manipüle etmeye çalışsanız da Ayşenur Ezgi Eygi’nin gerçek yoldaşları olarak; Filistin direnişinden aldığımız güçle sizlerin ikiyüzlülüğünüzü ifşa etmeye, o vanalar kapatılana, ticaret gerçekten kesilene kadar vazgeçmeyeceğiz"dedi