Konunun, yaptığı uygulamalarla en büyük sorumlusunun hükümet olduğunu ifade eden Kabukçuoğlu, şunları söyledi: “Bu skandal bir hükümeti kolayca iktidardan düşürür. Sayın Sağlık Bakanı bizzat siyasi sorumlusudur. Kömür ocağı yangınında, kömür ocağını su basmasında, İliç maden faciasında, sel basmalarında, imar aflarında, öğrencilerin sabah okula aç gelmelerinde, trenini raydan çıkmasında, trenlerin çarpışmasında, ilgili bakanlar pişkinlikle işlerine devam ettiler. Hatanı kabul edeceksin: Çünkü bakanlığında, en alt seviyede çalışan personelin, vatandaş karşısında kefili bakandır. Bakanlığın verdiği en küçük hizmet neyse onun vatandaşa karşı kefili bakandır. Bu mantık yerleşmediği sürece, en tepedeki amir hatayı iliklerinde hissetmedikçe, bu aksaklıklar maalesef devam eder gider ve bizler üzülüp dururuz, zaten yıllarca da başka bir şey yapmıyoruz.”

MUTLAKA BİR YERDE PATLAK VERİRDİ

Ülkede herkesi derinden üzen bir sağlık skandalı ile bebeklerin canlarının bir böcek kadar önemsenmediği tapelerin gündemde olduğunu aktaran Arslan Kabukçuoğlu, “Yenidoğan bebek cinayetlerinde 14 özel hastanede 47 şüpheliden 22’si tutuklanıyor. SGK’nın zararının milyarlarca lira olduğu tahmin ediliyor. Kaybedilen canlarımızın sayısı ya bilinmiyor ya da dehşetten ağızlarına alamıyorlar.” şeklinde konuştu. Sektörden gelen birisi olarak, bir doktor olarak konuşan Kabukçuoğlu, “Bahsettiğim sistem benim için ütopik. Mutlaka bir kadamede patlak verir, bu kadar düzgün çalışamaz. Yolsuzluğa ilgililerin sessiz/ilgisiz kalmaları muhtemeldir. Öylesine azgın bir çeteyle karşı karşıyayız ki insan hayatından böcek hayatı gibi bahsediliyor, İlin adalet yetkilisini telefonla/makamında tehdit etme küstahlığını gösteriyorlar. Bu kadar organize, bu kadar azgın çeteden yetkililer geç haberdar olduklarını söyleyeceklerse, ilin valisinden, hizmetlisine herkes vicdan muhasebesi yapmak zorunda kalır.” ifadelerini kullandı.

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYORDU

Sistemin çalışma tarzı hakkında da bilgi veren 27. Dönem Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, şunları söyledi: “Yenidoğan çetesi 14 hastaneyi suça karıştırmıştır. Yenidoğan yoğun bakıma yatırmayı istedikleri hastayı, yatması gerekir/gerekmez, ona bakmadan, 112 acil servise telefon edip ambulans istiyorlar. 112 acil birim görevlileri belli bir sırayla hasta götürmeleri gerekirken, çetenin istediği hastaneye hasta götürüyorlar. Birinci etap tamamlanıyor. Yatmadan önce veya sonra hasta yakınından ek ücret alıyorlar. SGK kurallarına göre yoğun bakımlar tamamen ücretsizdir. Bir sonraki etapta ‘yapmadığı tedavileri yapmış göstermek, vermediği ilaçları vermiş göstermek, yapmadığı müdahaleleri yapmış göstermek’  çete için vaka-i adiyeden. Bir sonraki etapta, insan düşünmek istemiyor ama bebeğin hayatına son vermek de var.”

Her yerde aynı sorunla karşılaştık Her yerde aynı sorunla karşılaştık