Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantılarının 1. Birleşim 1. Oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce başkanlığında gerçekleşti. 2. Oturumun 16 Temmuz'da yapılması kararlaştırıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce Ulaşım Daire Başkanvekili Oğuz Özkara'nın 1. Dereceli Toplu Taşıma Daire Başkanlığı'na atandığını duyurdu.

Gıda Bankası Kurulacak

11. madde olan Gıda Bankası'nın kurulması ve bu doğrultuda yapılabilecek iş birliği protokollerinin imzalanabilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı ve/veya Genel sekreterine yetki verilmesi ile ilgili Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığının yazısı ile düşük gelirli ve sosyal yardıma ihtiyaç duyan ailelerinin karşılanmasının hedeflendiği madde meclis gündeminde konuşuldu.

"Her tür sosyal yardımı içeriyor"

11. maddeye yönelik konuşan Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hale Kargın, "Birçok belediyede görülen bir faaliyet. Bağış yapmak isteyen kuruluşlara bağış yapması için adres gösteren bir protokol yapmamıza izin veren bu bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmamıza olanak sağlayan bir terim gıda bankacılığı ama her tür sosyal yardımı içeriyor. Özellikle büyük kuruluşları bağışa teşvik etmek." şeklinde konuştu.

Büyükşehir’den kırsal ilçelerdeki öğrencilere kırtasiye desteği Büyükşehir’den kırsal ilçelerdeki öğrencilere kırtasiye desteği

"Daha çok ihtiyaç sahibine ulaşacaĝız"

Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, "Odunpazarı Belediyesi'nde bununla ilgili iyi bir örnek var. Bizim bu konuda iyi bir veri tabanımız var. İhtiyaçlar geldikçe karşılaştırma eşleştirilme yapılacak. Daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmak amacındayız." ifadelerini kullandı.

Eskişehir Beylikova belediye başkanlığına 1 adet cenaze nakil aracının bedelsiz devri ile ilgili maddenin görüşüldüğü 12. Madde ise oy birliği ile kabul edildi.