‘Emekli yılı’‘ızdırap yılı’ oldu… ‘Emekli yılı’‘ızdırap yılı’ oldu…



Gündemdeki en önemli konulardan birisinin yaklaşan yerel seçimler olduğunu belirten Deva Partisi Eskişehir il Başkanı Av. Resul Ertürk, “Deva Partisi Eskişehir’de kendi adaylarıyla yerel seçimlerde yer alacak. Başarılı bir seçim süreci geçirmek için tüm gücümüzle sahada olacağız. Genel Merkez Seçim Koordinatörlerimiz Sayın Elif Esen Hanım ve Sayın Mehmet Emin Özcan Bey bugün teşkilatımızı aday adaylarımızla görüşmek üzere ziyaret ediyorlar. Kendilerinin bizlere vermiş olduğu enerji ve değerle yoğun bir şekilde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Doğru adayları bulmak için mesai harcıyoruz. Kader gayrete aşıktır. Gayret ediyoruz, edeceğiz. Deva Partisini Eskişehir’de çok önemli noktalara taşıyacağız. Teşkilatlarımız içerisindeki sevgi ile azim ile heyecan ile farkımızı her anlamda hissettireceğiz.” şeklinde konuştu. 
Seçim takvimimiz netleşti
Mecliste 15 milletvekili olarak görev aldıklarını söyleyen Deva Partisi İstanbul Milletvekili ve Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen, “Genel başkanımız 15 milletvekilimizi görevlendirmeyle Türkiye’deki 81 ile dağıttı, yani sorumlu olduğumuz illerimiz var. Eskişehir, Bilecik ve Yalova benim sorumlu olduğum iller arasında. Bu bölgelere sık sık gidip geleceğiz. Bugün Eskişehir için buradayız hem hayırlı olsun ziyareti hem de deva partisi geçtiğimiz günlerde yerel yönetimlerle ilgili seçim sürecini başlattı. Takvimimiz artık netleşti sayılır. Belli kademelerdeki arkadaşlarımızın yerel yönetimlerde aday adayı olmak için istifalarının gerektiği sürece girdik.” dedi. Aday başvurularının gelmeye başladığının altını çizen Esen, Eskişehir için en iyi adayı seçeceklerini söyledi. 
“Yerelde kadına yer var” projesini hayata geçiriyoruz
“Yerelde kadına yer var” projesini ilk defa bugün Eskişehir’den duyurduklarını söyleyen Esen, projeye yönelik bilgiler verdi. Esen “Yerel yönetim il ve ilçe, karar ve yönetim mekanizmaları içinde daha çok kadın olmalı diyoruz. Kadınların toplum ve aile hayatında aktif olabilmesi için, sosyal hayata etkin katılım için yerel yönetimler önemli bir süreç. Bu sebeple yerel yönetim mekanizmalarında eğer kadın sayısını artırabilirsek kadının güncel sorun ve ihtiyaçlarını o mekanizmalara bu kadınlar taşıyabilirler.” şeklinde konuştu.