DİSK Eskişehir Şube üyeleri durmak bilmeyen zamlar ve adaletsiz vergiler için Genel-İş Eskişehir Şubesi önünde ses yükseltti. Eylemin sözcülüğünü DİSK Eskişehir Bölge Temsilcisi Zeynep Kaya üstlendi.

İşçilerin, emekçilerin ve emeklilerin yaşam savaşı verdiğini belirten DİSK Eskişehir Bölge Temsilcisi Zeynep Kaya şu sözleri söyledi; "Bizler ülkemizin tüm değer ve güzelliklerini üretenleriz. Bu adaletsizliği hak etmiyoruz. Ekonomik kriz derinleşirken, biz düşük gelirle mücadele ederken, yüksek vergiler ödüyoruz. İktidar, kamu kaynaklarını bir avuç sermayeye aktarırken; vergi afları ve teşviklerle onların servetine servet katarken, bizim emeğimiz, hakkımız, alın terimiz hiçe sayılıyor." 

Büyükşehir’de toplu sözleşme imzalandı Büyükşehir’de toplu sözleşme imzalandı

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

Adaletsizliğin büyüdüğünü ve vatandaşın haklarına el uzatıldığını söyleyen Kaya; " Artık tek başına yaşam savaşı vermenin değil, hep birlikte ekmek ve adalet mücadelesini büyütmenin zamanıdır. Asgari ücret başta olmak üzere tüm ücretlerin artırılmasını istiyoruz. Emeklilikte adalet, emeklilere adalet ve insanca yaşam istiyoruz. En düşük emekli aylığının en az asgari ücret düzeyine yükseltilmesini ve tüm emekli aylıklarının aynı oranda artırılmasını talep ediyoruz." dedi.

MÜCADELEMİZİ BÜYÜTECEĞİZ

Yaşanılan gelir kaybının ve adaletsizliğin son bulması için mücadele edeceklerini söyleyen Ateş; "İşçiden alıp patrona verenlerden, yoksulu daha yoksul, zengini daha zengin yapan bu düzenden hesap sormak için, hak ettiğimiz insanca yaşamı kazanmak için Türkiye’nin dört bir yanında meydanlarda buluşuyoruz Bizlere düşen görev konumuzu komşumuzu, sendikalı sendikasız tüm işçileri, emekçileri, emeklileri, tüm sınıf kardeşlerimizi meydanlara taşımaktır. Direne direne kazanacağız." ifadelerini kullandı.