Eskişehir'de çiftçilerin domates veriminden memnun olduğunu belirten Eskişehir Yaş Sebze ve Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Yıldıran Kılıç, "Sebze ve meyvenin yüzde 40-45'i vatandaşın eline ulaşamadan israf oluyor" dedi.

Eskişehir'de Domates Hasadı Başladı

Eskişehir'de domates hasadı başladı. Olgunlaşan domatesler dalından koparılarak piyasaya sunuluyor. Eskişehir Yaş Sebze ve Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Yıldıran Kılıç, domates rekoltesinin memnuniyet verici olduğunu ve bu durumun üreticileri mutlu ettiğini belirtti. Ancak, sebzelerin sofraya varmadan yüzde 40'ının çeşitli nedenlerden dolayı israf olduğuna dikkat çeken Kılıç, bu israfların azaltılması durumunda fiyatların daha da düşeceğini ifade etti. Yıldıran Kılıç, israfa rağmen Eskişehir halkının diğer illere göre daha ucuza sebze tükettiğini söyledi.

"Sebze ve Meyvenin Yüzde 40-45'i Sofraya Ulaşamadan İsraf Oluyor"

Eskişehir Yaş Sebze ve Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Yıldıran Kılıç, üretim ve israf hakkında şu bilgileri verdi: "Yaklaşık 10-15 gündür serada ürettiğimiz domatesleri piyasaya sürdük. Ağustosun ilk haftasında da açık alandaki domatesleri piyasaya sunacağız. Üretim güzel gidiyor, herhangi bir sıkıntımız yok. Ancak, küresel ısınmadan dolayı yağmur ve doğal afetler sıkıntı yaratıyor. Üretilen ürünlerin yüzde 40-45'i sofraya ulaşamadan israf oluyor. Bu israf, tarlada işçilerin bilinçsizliği ve zincir marketlerin sebze ve meyveyi joker olarak kullanmasından kaynaklanıyor. Bu durum üreticinin kesesinden gidiyor."

ESO'dan depreme karşı önemli adım ESO'dan depreme karşı önemli adım

"Sebze Fiyatları Uygun Seyrediyor"

Sebze fiyatları hakkında da bilgi veren Başkan Kılıç, "Salatalık 20, dolma kabağı 15, pembe domates 25 liradan satılıyor. Diğer illerle kıyasladığımızda Eskişehir çok şanslı. Şu anda uygun fiyatlarla sebze ve meyve tüketebiliyoruz. İlerleyen günlerde yer domatesi ve biber çeşitlerinin çıkmasıyla fiyatların daha da düşmesini bekliyoruz" dedi.