Yeni Sendika Genel Başkan Yardımcısı Abdulbaki Tekin, kamu çalışanlarının toplu sözleşme ikramiyesi konusunda yaşadığı adaletsizliklerin sona erdirilmesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tekin, "Eşitlik ilkesinin geçerli kılınması, tüm kamu çalışanlarının haklarının korunmasında önemli bir rol oynayacaktır. Bu zafer, kamu çalışanlarının ortak çabalarının bir sonucudur," dedi.

Tekin, uzun süredir devam eden tartışmaların ardından kamu çalışanlarının en önemli sorunlarından biri olan toplu sözleşme ikramiyesi konusunda önemli bir gelişme yaşandığını belirtti. Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararına rağmen bazı sendikaların getirmek istediği %1 sendika barajının, tüm kamu çalışanlarının ortak çabaları ve siyasi partilerin desteğiyle ortadan kaldırıldığını söyledi.

Tekin, "YENİ SENDİKA ve diğer birçok sendikanın yoğun çabaları sonucu, hukuka aykırı olduğu tespit edilen bu baraj, iktidar ve ana muhalefet partilerinin ortak mutabakatıyla kanun maddesinden çıkarıldı ve TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Bu sayede artık hangi sendikaya üye olursa olsun tüm kamu çalışanları, toplu sözleşme ikramiyesinden eşit şekilde yararlanabilecek," diye konuştu.

Alp Havacılık’ta 13 öğrenci işbaşı yaptı Alp Havacılık’ta 13 öğrenci işbaşı yaptı

Bu önemli gelişmenin kamu çalışanlarının haklarının korunması ve eşitliğin sağlanması adına atılmış büyük bir adım olduğunu belirten Tekin, "Kamu çalışanları adına mücadele eden tüm sendikalara ve konuya duyarlılık gösteren siyasi parti temsilcilerine teşekkür ederiz," ifadelerini kullandı.