İhtiyaca göre uygulanan estetik müdahalelerin başında hiç kuşkusuz kaş kaldırma geliyor. Yaşın ilerlemesiyle birlikte ciltteki elastik form yok olmaya mahkumdur. Yüz ve vücudun birçok bölgesinde elastikiyetini kaybeden cilt sarkmaya veya kırışmaya başlar.
Yaşlanma belirtileri yüzün alın ve kaş bölgesinde daha yoğun gözlemlenir Göz kapağıyla birlikte kaşlar zaman geçtikçe yer çekimine doğru sarkarak göz üstünde toplanmaya başlar. Sarkık kaşlar ise doğal yüz ifadesine sinirli bir anlam yükler.
Kaş Kaldırma İşlemi Nedir? Neden Sarkar?
Yaş almanın biyolojik etkileri kaçınılmazdır. Yüz bölgesi başta olmak üzere vücudun birçok yerinde estetik uygulamalar yapılıyor. Fakat yüz işlemleri daha çok tercih ediliyor. Kaş kaldırma da bu listede ilk sıralarda yer alıyor. İşlem hem konforlu hem de hızlı etki gösterdiği için yoğun talep görüyor.Kaş sarkmasının birçok nedeni vardır.
Bu nedenler şu şekilde sıralanabilir:
- Kalıtsal faktörler
- Yaşlanma
- Bağ dokusu kaybı
- Kasların zayıflaması
- Çevresel faktörler
Kaş arkını yükselterek göz üstünde oluşan sarkıkları toplamayı başaran profesyonel bir işlemdir. İşlemle birlikte kaş, alın ve göz çevresi büyük oranda genç bir görünüm kazanır.
Kaş Kaldırma Nedir? Kaş Kaldırma Yöntemleri Nelerdir?
Kaşların orantılı ve kalkık bir pozisyonu vardır. Kaşlar kendi doğal formundayken yüz ifadesini ve simetrisini büyük ölçüde korur. Çeşitli nedenlerle sarkması durumunda kaş kaldırma işlemi yapılabilir. Kaş kaldırma, her iki kaşı da olması gereken proporsiyona taşıma işlemidir. Bu mevcut duruma göre ameliyatlı veya ameliyatsız gerçekleştirilir.
Ameliyatsız yapılan kaş kaldırma yöntemleri şu şekildedir:
- Botoksla kaldırma
- İp ile kaldırma
- Dolguyla kaldırma
- Altın iğne (Fraksiyonel Radyo Frekans) ile kaldırma
- Fokus Ultrason Yöntemi
Bazı vakalarda ameliyatsız yöntemlerden istenen performans sağlanmayabiliyor. Cerrahi yöntemlerle sarkık kaş kaldırılır ve çevresinde oluşan kırışıklıklar tedavi edilebilir.
Jawline (Çene) Dolgusu Nedir ve Nasıl Uygulanır?
Çene çevresini doldurup belirgin bir ifade kazandırmayı sağlayan işleme Jawline çene dolgusu denir. Çene hattında zamanla eriyen doğal doku yeniden kazandırılır ve genç bir duruş kazandırılır. Asimetrik çene görünümünü onaran ve gıdı gibi çene bölgesi sorunlarını yok eden işlemde cilt altına doğru jelleri enjekte etmek son derece önemlidir.
Dolgu tipi ve miktarı uzman tarafından belirleniyor. Kişinin ihtiyacına göre dolgu yapılacak yerler işaretlenip steril koşullarda enjeksiyon tamamlanıyor. Uygulama konforunu korumak adına lokal anestezi altında işlem gerçekleştiriliyor.
Jawline Dolgusu Nedir?
Çene hattını şekillendirmek için kullanılan Jawline yani çene dolgusu kadınlarda çekici erkeklerde ise maskülen bir çene görünümü sağlar. Hatları doğal olarak şekillendiren jel formundaki dolgunun uygulaması son derece hızlı ve güvenlidir. İdeal çene şekli için tercih edilen bu dolgu işlemi 20 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleştiriliyor. Kişinin günlük rutinine dönmesini engellemeyen ve hızlı sonuç veren bir işlemdir.
İçeriğinde Ne Vardır?
İhtiyaca göre çene dolgusu içeriği değişiklik gösteriyor. Çene hattını dolgunlaştırmak için Kalsiyum Hidroksiapatit (CaHA) dolgusu kullanılıyor. Uzun süreli bir etki ve daha sıkı bir cilt için Polimetil Metakrilat (PMMA) dolgu maddesi uygulanır. En yaygın kullanılan içerik ise Hyaluronik Asit (HA) oluyor.
Eksozom Nedir? Eksozom Tedavisi Faydaları Nelerdir?
Hücre yenilenmesi konusunda gerekli protein ve genetik bilgiyi taşıyan veziküllere eksozom denir. Hücreler arası bilgi alışverişinde de büyük rol oynayan bu yapı doku onarımını hızlandıran mucizevi etkilere sahiptir.
Birçok tıbbı müdahalede ve estetik uygulamalarda eksozom tedavisi kullanılır. Eksozom tedavisi, hücresel iyileşme, kanser tedavisi, iltihap azalma, doku onarımı, bağışıklık güçlendirme gibi birçok alanda fayda sağlar.
Eksozom Tedavisi Nasıl Yapılır?
Tedavi için öncelikle uygun vücut sıvılarından eksozomlar izole edilir. Eksozomlar, tedaviye uygun yönlendirme yapabilmek için bir takım teknik işlemlerden geçirilir. Damar yoluyla kişinin vücuduna bırakılır. Lokal uygulamalarda doğrudan ilgili alana enjekte sağlanabilir. Uygulama sonrası genel durum değerlendirilmesi uzman hekim tarafından yapılarak eksozom tedavisi tamamlanır.
Eksozom Kök Hücre Kaynakları Nelerdir?
Doğru bir tedavide izolasyon çok önemlidir. Vücut sıvıları kaynak için en doğru seçenekleri oluşturur. Tükürük, kan plazması ve idrar eksozom seçilebilecek kaynaklardır. Eksozom tedavisi için hücre kültürlerinden de laboratuvar koşullarında izolasyon sağlanabilir.