Gençlik merkezleri gönüllü eğitmenlerini arıyor Gençlik merkezleri gönüllü eğitmenlerini arıyor


Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, geçtiğimiz günlerde sokak hayvanlarının katledilmesini ön gören yasa tasarısına karşı düzenlenen eylemdeki sözleri nedeniyle CHP İl Başkanı Talat Yalaz’a açılan soruşturmaya yönelik açıklamalarda bulundu. 
“Düşünce özgürlüğünü sonuna kadar savunacağız”
Perşembe günü adliyede CHP İl Başkanı Talat Yalaz’ın yanında olacağını söyleyen Kazım Kurt, “Yarın ifadeye giderken orada olmak zorunda olduğumu biliyorum, hissediyorum. Aynı iktidarın bazı farklı bölücü tavırlara, demeçlere ve açıklamalara sessiz kaldığını, onlara hiçbir şey demediğini, yasaların işlemediğini biliyoruz.  İl başkanımızın söylediği yalnızca bir cümlenin, kelimenin öne çıkartılarak soruşturma konusu yapılmasını hem de jet hızıyla yapılması bu iktidarın tarafsızlığının ya da yargının tarafsızlığının tartışılacağı bir ortam olduğunu gösterir.  Düşünce özgürlüğü sonuna kadar savunulacak en önemli haklardan biridir” dedi. 
“Metnin bütününe bakmak gerekir”
Konuşma metninin sadece bir cümlesi ya da kelimesinin dikkate alınarak soruşturma açılmasını doğru bulmadığını ifade eden Kurt, “Başı vardır, sonu vardır. Bir bağlam içerisinde söylenmiş olarak değerlendirilmelidir. Yani bütününe bakmak gerekir.  CHP İl Başkanı’nın ya da yetkilinin halkı kin ve nefret uyandıracak bir hamlesi olamaz. Biz demokrasiyi, insan haklarını savunuyoruz. Bu iktidarın her hamlesine teslim olacağız anlamına gelmez. İtiraz edeceğiz, yanlışları ortaya koyacağız.” şeklinde konuştu.