Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Özkan Demirkol, okulların yaz-kış saati uygulamasının rafa kaldırılması ve tam gün eğitime geçilememesi nedeniyle öğrencilerin karşı karşıya kaldığı sorunlara dikkat çekti. Demirkol, özellikle ikili eğitim sisteminde yer alan öğrencilerin sabahları henüz gün doğmadan karanlıkta okula gitmek zorunda kaldıklarını belirtti. Ayrıca, bu durumun öğrenciler ve veliler üzerinde ciddi bir endişe yarattığını vurguladı.

"Sabah çok erken saatlerde, kışın ayazında küçücük bedenler karanlık sokaklarda okullarına ulaşmaya çalışıyor. Öğrencilerimizin uykusuz ve yorgun bir şekilde derslere başlaması, öğretmenlerin verimliliğini de olumsuz etkiliyor," diyen Demirkol, velilerin çocuklarının güvenliği konusunda kaygılı olduğunu söyledi.

Demirkol ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı'nın çözüm olarak valiliklere ders sürelerinin kısaltılması ve güvenlik önlemlerinin artırılması talimatı verdiğini hatırlatarak, bazı illerde ders sürelerinin kısaltılmasıyla öğrencilerin rahatladığını ancak Eskişehir’de bu düzenlemelerin uygulanmasında engellerle karşılaşıldığını belirtti.

"Ülkümüz Okumak" Projesi Ülkü İlkokulu’nda Başladı "Ülkümüz Okumak" Projesi Ülkü İlkokulu’nda Başladı

Eğitim Sen olarak taleplerini sıralayan Demirkol, şunları söyledi: "Okullarımız tam gün eğitime geçmeli, yaz-kış saati uygulaması yeniden başlamalı. Bu mümkün değilse, ders sürelerinin kısaltılması uygulamasına ilimizde de bir an önce başlanmalı ve öğrencilerimizin karanlık sokaklarda okul yolculukları sona ermelidir. Tüm sorumluları bu sorunun çözümüne katkıda bulunmaya davet ediyoruz."

Demirkol’un açıklamaları, özellikle kış aylarında öğrencilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekerken, eğitim sisteminde uzun vadeli çözümlerin hayata geçirilmesi gerektiğine işaret ediyor.