TEI Genel müdürü Akşit’ten başkan Ünlüce’ye ziyaret TEI Genel müdürü Akşit’ten başkan Ünlüce’ye ziyaret

Odunpazarı Kent Konseyi (OKK) Kadın Meclisi Sevinç Mahallesi’ne giderek mevsimlik tarım işçilerini ziyaret etti. Tarım işçilerinin taleplerini dinleyen OKK Kadın Meclisi, başta kadın ve çocuklar olmak üzere tarım işçilerinin yaşam koşullarını iyileştirmek için mücadele edeceklerini söyledi. OKK Kadın Meclisi, tarım işçileri için “Tarım İşçileri için Dayanışma Zamanı” diyerek dayanışma kampanyası başlattıklarını duyurdu.

Odunpazarı Kent Konseyi (OKK) Kadın Meclisi, Odunpazarı’nın Sevinç Mahallesi’ne giderek, mevsimlik tarım işçilerini ziyaret etti. Kadın Meclisi’ne Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru da eşlik etti. Kumru ve Kadın Meclisi üyeleri, tarım işçilerinin yaşadığı alanı gezerek, işçilerle sohbet etti. İşçilerin taleplerini dinleyen Kumru ve Kadın Meclisi Üyeleri, bu talepleri yetkililere bildireceklerini söyledi.

HENÜZ EĞİTİM FAALİYETİ BAŞLAMADI!

Nisan ayında Eskişehir’e geldiklerini belirten tarım işçileri bu tarihten itibaren çocukların eğitim ve öğretimden uzak kaldıklarına dikkat çekti. İşçileri henüz eğitim faaliyetinin başlamadığını kaydetti. Yerel yönetimin belirli aralıklarla sinek ilaçlaması yaptığını dile getiren işçiler, çocuklar için oyun alanına ihtiyaç duyduklarını anlattı. Her sene olduğu gibi bu sene de su ihtiyaçlarını kendi imkanları ile açtıkları su kuyularından gideren tarım işçileri, yapılan analizlerden suyun kullanılabilir olduğuna dair bir sonuç çıktığını kaydetti. Tuvalet ve duşları da kendi imkanları ile inşa eden tarım işçileri, bu durumun sorun ve tehlike yarattığını dile getirdiler. Tarım işçileri konteyner duş ve tuvaletlere ihtiyaç duyduklarını vurguladı. Tarım işçileri en büyük ihtiyaçlarının çöp konteynere olduğunu da sözlerine ekledi.

OKK KADIN MECLİSİ TARIM İŞÇİLERİNE DESTEK KAMPANYASI BAŞLATTI

Konu ile ilgili açıklama yapan Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Eskişehir’e gelen mevsimlik tarım işçilerini ziyaret ettiklerini söyledi. Bu ziyaretleri her sene gerçekleştirdiklerini belirten Kumru, işçilerin yaşam alanlarını ve koşullarını inleyerek, onların taleplerini dinlediklerini kaydetti. İşçilerin koşullarının geçmiş senelerden farklı olmadığını kaydeden Kumru, “Mevsimlik tarım işçilerinin taleplerini dinledik. Onların yaşam alanlarını inceledik. Odunpazarı Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak, kadın ve çocuklar başta olmak üzere tarım işçilerinin yaşam koşullarını iyileştirmek için mücadele edeceğiz. Bu nedenle Kadın Meclisi olarak bir dayanışma kampanyası başlattık. “Tarım İşçileri için Dayanışma Zamanı” diyerek başlattığımız bu kampanya kapsamında kadın pedi, çocuk bezi ve ıslak mendil topluyoruz. Bu kampanyaya katılmak isteyen hemşehrilerimiz, 9 Temmuz Salı Günü’ne kadar bu malzemeleri Orta Mahallesi Çürükhoca Sokak No:22 (Arasta Çarşısı) adresinde bulunan Odunpazarı Kent Konseyi binamıza bırakabilirler. Son olarak hadi “Sen de katıl, destek ol” diyoruz” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM