Ülkü İlkokulu, öğrencilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve zihinsel gelişimlerini desteklemek amacıyla “Ülkümüz Okumak” projesini hayata geçirdi. Proje, öğrencilerin düzenli okuma alışkanlığı edinmelerini sağlarken, eleştirel düşünme ve hayal gücünü geliştirme, aynı zamanda nitelikli çocuk kitaplarıyla tanışma fırsatı sunmayı hedefliyor.

Okul yönetimi, projenin çocukların akademik başarısını artırmanın ötesinde, sosyal ve duygusal gelişimlerine de katkıda bulunacağına dikkat çekti. Proje kapsamında düzenlenen etkinliklerle öğrenciler, kitaplarla daha yakından tanışarak kelime dağarcıklarını geliştirme ve kendilerini ifade etme yeteneklerini güçlendirme fırsatı bulacaklar. Proje ile ilgili açıklama yapan okul yetkilileri, çocukların erken yaşlardan itibaren kitap okumayı bir alışkanlık haline getirip, kitap dostu bireyler olarak yetişmesini hedeflediklerini vurguladı.

Projenin ilk etkinliği, veliler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Açık havada düzenlenen okuma etkinliğinde, kitap okumanın bir görev değil, keyifli bir aktivite olduğu mesajı verildi.

Kazaların çoğunda motosikletliler kusurlu Kazaların çoğunda motosikletliler kusurlu

Ulkumuz Okumak Projesi Ulku Ilkokulunda Basladi 1