Pazar yeri sorununu ya çözün, ya çözün! Pazar yeri sorununu ya çözün, ya çözün!

Eskişehir’de, Yunus Emre’nin manevi mirasına sahip çıkmak ve Yunus’un ulusal ve küresel düzeyde daha fazla tanıtılmasını amaçlayan katılımlı bir ortak akıl çalıştayı düzenlendi. 14 Eylül 2024 Cumartesi günü Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlik, “Yunus Gibi Platformu” tarafından organize edildi. Çalıştaya, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, sanat ve edebiyat çevreleri ile Yunus dostları yoğun ilgi gösterdi.

Açılış konuşmalarıyla başlayan çalıştayda, etkinliğin sürdürülebilirliğine ilişkin sunum yapıldı. Ardından katılımcılar, on iki farklı tema üzerinden Yunus Emre’yi daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla yaratıcı fikirler geliştirdiler. Çalışma gruplarında üretilen fikirler, ortak akıl çalışması çerçevesinde diğer katılımcılara sunuldu.

Çalıştay sonucunda üretilen fikirlerin bir rapor halinde düzenlenerek ilgili kurum ve kişilere iletilmesi planlanıyor. Ayrıca, platform girişimcileri, ilgi gören projeleri hayata geçirmek için proje tabanlı çalışmalara öncülük etmeye hazırlanıyor. “Yunus Gibi Platformu”, Yunus Emre’nin sevgi, barış ve kardeşlik mesajını geniş kitlelere ulaştırmak için herkesi bu çağrıya kulak vermeye davet ediyor