Artık plastikten bank ürettiler Artık plastikten bank ürettiler

Açıköğretim Fakültesi bürolarının ve öğrenci sayısı düşen bazı bölümlerin kapatılacağını açıkladı. İletişim Fakültesi Basın Yayın Bölümü mezunlarıyla bir araya gelen Adıgüzel, üniversitenin çağın gerekliliklerine uygun stratejiler geliştirmek zorunda olduğunu vurguladı. Adıgüzel, pandemi sonrası sadece Anadolu Üniversitesi'nde değil, tüm dünyada uzaktan eğitimde büyük değişiklikler yaşandığını belirterek, "20-30 yıl önceki yöntemlerle 2025’te aynı yolda ilerleyemeyiz. Açıköğretim Fakültesi’nin öğrenci sayısı pandemi sonrasında ciddi şekilde azaldı. Üç yılda bir milyona yakın mezun verdik" dedi.

Tüm Açıköğretim Büroları Kapatılacak

Temmuz ayına kadar 81 ildeki 120 Açıköğretim Fakültesi bürosunun kapatılacağını açıklayan Adıgüzel, üniversitenin tüm yayınlarının dijital ortama taşındığını ve hizmetlerin artık uzaktan sağlanabildiğini belirtti. "Türkiye’nin 81 ilindeki 492 personelimize her ay maaş ödemeye devam ediyoruz, ancak artık fiilen yapacakları bir iş yok" diyen Adıgüzel, yeni dönemde her şeyin merkezi ve dijital hale getirildiğini ifade etti.

Büro Çalışanları Mağdur Edilmeyecek

Büro çalışanlarının mağdur olmaması için Ankara’da çeşitli görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Adıgüzel, devlet kurumlarına geçişlerinin sağlanması adına yasal düzenleme gerektiğini söyledi. "Eğer yasal bir düzenleme olmazsa, çalışanlarımızı Eskişehir’e davet ederek burada istihdam etmeye devam edeceğiz" dedi.

Öğrenci Sayısı Düşen 10’dan Fazla Bölüm Kapatılacak

Açıköğretim Fakültesi’ndeki bazı bölümlerde öğrenci sayısının ciddi şekilde azaldığını vurgulayan Adıgüzel, "Dijitalleşme, yapay zeka ve veri analitiği gibi alanlar yükselirken, pazarlama veya ev ekonomisi gibi mesleki karşılığı azalan bölümleri sürdürmenin anlamı yok" ifadelerini kullandı. 50’den fazla bölümü bulunan fakültede, öğrenci sayısı çok düşük olan 11-12 bölümün kapatılması için teklif sunduklarını belirtti. Sürecin ilgili üst kurulun onayından geçtikten sonra kamuoyuna duyurulacağını da ekledi.

Anadolu Üniversitesi'nde yaşanan bu büyük dönüşüm, eğitim alanındaki dijitalleşme sürecinin hızlanması ve çağın gerekliliklerine uyum sağlanması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.