AK Parti’de kongre sürecinde hareketli günler yaşanıyor. Odunpazarı İlçe Başkanı Ümit Sezer ile Tepebaşı İlçe Başkanı Emre Aydın’a el çektirildi. Dışarıdan göründüğü kadarıyla İl Başkanı Gürhan Albayrak ile Milletvekili Ayşen Gürcan’ın başrol oynadığını söyleyebiliriz.

Tepebaşı ilçe başkanlığına Muhammed Ali Kaya, Odunpazarı ilçe başkanlığına Engin Vural atandı.

Görünen o ki; İl Başkanı Gürhan Albayrak görevine devam edecek.

Yerel seçim mağlubiyeti sonrasında AK Parti’de yeni oluşumlar, yeni yapılanmalar olması kaçınılmazdı. Partinin kuruluşlarında yer alıp devamında görev alan bir çok isim bu yeni yapılanmada yer almayacak, görünen o…

AK Parti’de Ayşen Gürcan rüzgarı da esmiyor değil.

AK Parti’de bir kesim kendilerine ait yıllardır güçlü bir medya yapılanmasının olmamasından yakınırlardı. Şimdilerde eski yöneticilerden Gökhan Yıldırım bu açığı kapatmaya çalışıyor. Önceleri internet medyasına giriş yapan Yıldırım, daha sonra Kanal 26’yı satın aldı. Yeni medya arayışlarının da sürdüğü biliniyor. Başarılı olurlar mı? Bunu, zamana bırakacağız. Ancak bu işler göründüğü gibi kolay olmuyor. AK Parti’nin istediğini karşılayabilecekler mi bekleyip göreceğiz.  

AK Parti’nin yaygın basının yüzde 90’ını nasıl yönettiğini ve kendi medyasını oluşturduğunu biliyoruz, bu medyaya şekil verme ve kendi medyasını oluşturma planı maalesef ülkeye zarar vermeye devam ediyor. Dolayısıyla bunun Eskişehir için de güzel günlerin habercisi olacağını sanmayın.

HATIRLATMAYA DEVAM

Yereldeki muhalefet görevini üstelenen AK Parti, bunları bırakıp kentin sorunlarına daha çok odaklanmalı.. Eskişehir’in en önemli kronik sorunları hala çözülmüş değil. Örneğin; Alpu, Sarıcakaya, Afyonkarahisar yolları, yeni çevre yolu, bürokrasinin çalışmayışı, kentsel dönüşüm gibi sorunlarla başlayabilir…