Tarihi dokuyu koruyan yeni altyapı Tarihi dokuyu koruyan yeni altyapı


“Kanserojen madde barındıran tozlar açığa çıkacak” 
Maden arama sırasında yapılacak patlatma işlemiyle çevreye verilecek zararın yanı sıra insan sağlığını da oldukça olumsuz etkileyeceğini dile getirdi. Güçlüer, “Patlatmanın ardından içinde çok sayıda kanserojen madde barındıran bu tozların akciğerlere yerleşmesi ile madende çalışanlar ve maden alanı yakınında yaşayanlar akciğer kanseri, amfizem, silikos, verem gibi hastalıklara yakalanırlar. Bitkiler kurur, toz kaplı çiçeklerde döllenme gerçekleşmediği için arıcılık faaliyetleri son bulur.” ifadelerini kullandı. 
“Siyanür tehlikesi çok büyük”
Siyanürün havaya ve suya karışmasıyla da vatandaşların büyük tehlike altında kalabileceğini ifade eden Güçlüer, “Soluma, su ve gıdanın tüketilmesi yoluyla vücuda alınan siyanür ve diğer ağır metaller nedeniyle tüm canlılarda akut ve kronik zehirlenme, kansızlık, kalp yetmezliği, kanser, böbrek yetmezliği, akıl hastalıkları, anormal doğumlar görülür” diyerek durumun ciddiyetine dikkat çekti. 
“Madene karşı destek olalım”
Bölgeye yakın yaşayan halkın büyük tehlike ile karşı karşıya olduğunu belirten Güçlüer, solunum sistemi rahatsızlıklarına, erken, sakat, ölü doğumlara, yeni doğanlarda bedensel ve zihinsel gelişim bozukluklarına ve nadir kanser türlerinin görülmeye başlanacağını söyleyerek Eskişehirlilere Cengiz Holding’in siyanürlü maden çıkartma çalışmalarına karşı çıkmaya destek çağrısı yaptı.