Gündem

İzmir Eskişehir’e geliyor

İzmir Kordon’dan başlayarak Afyonkarahisa, Kütahya ve Eskişehir’i içine alacak gezi programı başlıyor.

Abone Ol

Gezinin 1. Gününde İzmir Kordon’dan başlayarak , Afyonkarahisar, Yazılıkaya , Frig vadisi , Çifteler , Han ( DORLİON ) a, ikinci gününde    Eskişehir konaklamalı tarihi, turistik ve doğal güzelliklerin olduğu bölgelerde dünyaca ünlü müzelerin ( OMM ) bulunduğu ve Sivrihisar ile Yunus Emre mezarı ziyareti ikinci günde yer alacak. Son gün ise bir çağın kapanıp , yeni bir çağın miladi Söğüt ilçesi ile, Kurtuluş Savaşının dönüm noktası İnönü ilçesi ziyaretinden sonra Kütahya ile son bulacak.

İzmir Kent Konseyi Başkanı  Nilay Kökkılıç , " İzmir'lilere güzel bir gezi planlıyoruz, çok güzel bir etkinliğin startını veriyoruz " dedi.

B.E.K.A Platformu Başkanı Oral Büyüksarı;

" İzmir de Festivalle başlayan ilk adımdan sonra, şimdi bölgemize gezi programımiz başlıyor. Sonrada " İlçemize Yatırım ile Geri Dönelim " ekonomik kalkınma çalışmaları başlayacak. BEKA Festivali 2. Ayağı Afyon'da önümüzdeki günlerde yapılacak. Bizlere destek veren başta kent konseyi ve paydaş sivil toplum örgütleri ile kurum kuruluş ve gönüldaşlara teşekkür ederiz. " dedi.

İzmir Eskisehirliler Derneği Başkanı Yaşar Hanlı , "21-23 Ekim 'de Yöresel Lezzetlerden Eskişehir ve çevresinin mutfak ve kültürünün tanıtımı ile ilgili çok güzel bir etkinliğimiz olacak. Karşıyaka Bostanlı Pazaryerindeki programa İzmir EsEs Bandosu gösteri ile başlayıp 3 gün boyunca ziyaretçilere açık olacak, tüm İzmirlileri bekliyoruz " dedi.

Kırım Tatar Derneği Başkanı Sultaniye Kíziltunç, ise yeni açtıkları Kırımevine İzmir'lilere Tatar müzesi ve Cibörek yemeğe davet etti.

Kordon'dan Dorliona programı çerçevesinde , ilk tur 17-18-19 Kasım da başlayacak, tura aynı  Bilecik koordinatörü İlker Taşçıoğlu arkeolog olduğu için rehberlik edecek. İlgilenenler Kent Konseyi ve BEKA temsilcileri ile irtibata geçebilir.