Sivrihisar Eskişehir’in en önemli ilçelerinden biri. Konumunun yanı sıra tarihi güzellikleriyle de çok köklü bir ilçe…
Ulu Cami’nin UNESCO Dünya Mirası listesine alınması Eskişehir ve Türkiye için çok önemli bir dönüm noktası oldu.
Hafta sonu yaptığımız Sivrihisar gezimizde ilçenin gelişimine ve yaşadığı dönüşüme yakından tanıklık etme olanağı buldum.
Diğer fotoğraflar için fotoğrafın üzerine tıklayın
Sivrihisar'a her gittiğimde üzerine yeniliklerin konulduğu bir şehir buluyorum…
Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü ve ekibi önemli projelere imza atmaya devam ediyor.
İlçe bir şantiye alanı gibi, pek çok yerde inşaatı devam eden projeler görmek mümkün.
İlçe yerli turizmin merkezi olmuş durumda…
Bu hafta sonu gittiğimde Sivrihisar’ı gece görme imkanı da buldum… Seyir Terası, Metin Yurdanur’un açık hava heykel müzesi de gece ilçeye ayrı bir güzellik katıyor.
Detay için videoyu izleyebilirsiniz
Her şey ince elenip sık dokunmuş, adeta iğne ile kuyu kazılmış…
Yolların, kaldırım taşlarının dahi ışıklandırıldığını söylesem her şeyin ne denli önemsenerek yapıldığını anlatmış olurum herhalde…
Hayata geçirilen, Açık Hava Heykel Müzesi, Seyir Terası, Uçapark'ın yanı sıra; karavan alanı ve taş evler projeleri, yeni tarihi evlerin restorasyonu, seralar, meyve sebze kurutma tesisleri gibi yerel üreticinin desteklendiği yeni projelerin yapımı devam ediyor. Birleşmiş Milletler'in belediye başvurmadan ilçeye sera hibe ettiğini öğrendim. Bu da çok ilginç bir durum. Neden, nasıl Sivrihisar bu kadar popüler oldu sorusunun cevabını vermeye yetiyor.
Sivrihisar’da sadece turizm adına bir şeyler yapılmıyor.
Gençler, kadınlar ve eğitim için de önemli işlere imza atılmış...
Hamid Yüzügüllü başkan görevi olmadığı halde, şehir dışında bir müsabakaya katılacak sporcuların tüm ihtiyaçlarının A dan Z’ye karşılanması emrini vermiş örneğin…
Kültür ve Turizm Müdürü Meriç Okur ile görüşmemde başarının temelinde; Sivrihisarlı kadınları işin içine katmak olduğunun altını çizdi.
Meriç Okur onları anlamak için önce Sivrihisarlı kadınların günlerine katılmış, 2 bin kadınla bire bir görüşmeler yapılmış, ilgi alanları, yetenekleri, beklentileri hakkında bilgi edinilmiş.
Zaman içinde alınan eğitimlerle 4 Sivrihisarlı kadın Kültür Bakanlığı sanatçısı, 3 tanesi ise eğitmen olmuş…
Bu başarının altında Meriç Okur ve ekibinin de emeğinin büyük olduğunu gördüm…
Hamid başkan adından çok söz ettiren festivallere kesinlikle dışarıdan büyük firmaları dahil etmeyerek, bölge çiftçisine, halkına, üreticisine, köylüye açmış satış standlarını... Hem de ücretsiz.
Büyük bir firma deve sucuğu, başka büyük firma Afyon sucuğunu satmak için büyük rakamlar önermiş belediyeye ama bu kabul görmemiş başkan Yüzügüllü tarafından.
Hamid başkanın başarısının bir diğer sırrının ise; ilçeyi yönetirken siyaset yapmayan bir yaklaşımı benimsemesi olduğunu gördüm.
Sivrihisar’ı Sivrihisar yapan sivri kayaları. Bunun içinde bir tırmanma festivali, ya da burası için başka bir projenin yapılmasının da ilçeye çok yakışacağını eklemek istiyorum.
Ayrıca ilçeye bir teleferik yapılabileceği, ilçe güzelliklerinin kuşbakışı izlenebileceği de halk tarafından dillendiriliyor.
Neden olmasın…
Eskişehir ve Sivrihisar’a değer katan başta başkan Hamid Yüzügüllü ile ekibini tebrik ediyorum.