Eskişehir’de halkın sağlığı ile böyle oynuyorlar Eskişehir’de halkın sağlığı ile böyle oynuyorlar


Sağlık-Sen üyeleri ve sağlık çalışanları Filistin’de yaşanan katliamlara tepki göstermek için Eskişehir Yunusemre Devlet Hastanesi önünde toplandı. Sendika adına konuşan Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, “Gazze’de bebekler, çocuklar, kadınlar, siviller katledilmekte. Hastaneler, okullar, camiler bombalanmakta. Sağlık-Sen olarak yaşanan bu vahşete kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Dünya Sağlık Örgütünden ses çıktığını duydunuz mu? İnsan hakları savunucularından haber var mı?” diyerek tepkisini dile getirdi. 

Hastaneye saldırı insanlık suçudur
Gazze’de hastane, ilaç ve doktor olmadığının altını çizen Köksal, yoğun bakımdaki bebeklerin çaresizce ölüme terk edilmiş durumda olduğunu söyledi. Köksal, “İnsan sağlığına hizmet eden kurumlara, hastanelere saldırı yapılması insanlık dışıdır, insanlık suçudur. Savaşlar dahil her dönemde hastaneler, saldırılmayan, en korunaklı alanlar olarak kabul görmüştür. Katil İsrail’in hastaneye yaptığı hava saldırısında bebekler, çocuklar, kadınlar, yaşlılar, sağlık çalışanları hayatını kaybetmiştir. İnsanı yaşatmak için çaba gösteren sağlık çalışanının canına kastetmek insanlığı öldürmektir, vicdanlara savaş açmaktır.” dedi.  

Filistin Devleti’nin tanınması şart

Sağlık çalışanlarının mazlum Filistin halkının yaralarını sarmak için Gazze’de olduğunu belirten Köksal, “Duamız; yaraların sarılması, zulmün son bulması ve sağlık çalışanlarımızın sağ salim dönmesi içindir. Tüm devletler ve uluslararası kuruluşlar bir an önce Gazze’de insani ateşkesin tesisine yönelik girişimlere samimiyetle destek vermelidir.  İsrail makamları, insanlığa karşı işlenen suçlara, savaş ve saldırı suçlarına bakan Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanmalıdır. Başkenti Doğu Kudüs olan, 1967 sınırları dahilinde coğrafi bütünlüğü sağlanmış bağımsız ve egemen Filistin devletinin tanınması şarttır.” şeklinde konuştu.