Eskişehir - Şirintepe Mahallesi sakinlerinden Mehmet Ömürlü, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olduğu dönemde Ayşe Ünlüce ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından mahallede önemli gelişmeler yaşandığını bildirdi. Ömürlü, yıllardır mahallelerinin sorunlarıyla ilgili mücadelesini sürdüren bir vatandaş olarak, bu süreçte yaşadıklarını ve elde edilen sonuçları anlattı.

Görüşmenin Ardından Gelen Değişim

Ömürlü, Şirintepe Mahallesi Örme Sokak’taki kaldırımların yapılması için Ayşe Ünlüce ile bir görüşme gerçekleştirdiğini belirtti. Görüşme sonrasında Ünlüce’nin mahallede incelemelerde bulunduğunu ve Örme Sokak’ın bir bölümünde çalışmaların başlatıldığını ifade etti. Geri kalan bölümde ise bazı evlerin istimlak edilmesi gerektiği, bu sürecin tamamlanmasının ardından çalışmaların devam edeceği belirtilmişti.

Seçimden Sonra Gelen Müjde

Zaman içerisinde istimlak işlemlerinin tamamlanmasının ardından, Ayşe Ünlüce Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Seçim kampanyası sürecinde Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın seçim bürosunun açılışında, Ömürlü Ayşe Ünlüce’ye Şirintepe Mahallesi’nin sorunlarını içeren bir dosya sundu. Ünlüce, dosyayı kabul ederek sorunların çözümü için çalışacağını belirtti.

Seçimlerin ardından, Örme Sokak’ta yol genişletme ve asfaltlama çalışmaları başlatıldı. Mehmet Ömürlü, bu çalışmaların, kendisinin ilettiği sorunların çözümü yönünde önemli bir adım olduğunu ve Ayşe Ünlüce’nin gerçekten insanları dinleyerek çözüm üreten bir başkan olduğunu söyledi.

Tramvay ve Diğer Sorunlar

Ömürlü, mahallede yıllardır süren kaza kavşağı sorununun da çözüme kavuştuğunu belirtti. Örme Sokak’ın genişletilmesiyle birlikte kaza kavşağı sorunu ortadan kalktı. Şirintepe Mahallesi’ne tramvay getirilmesi için daha önce imza toplayarak talepte bulunduğunu ifade eden Ömürlü, tramvay hattının mahalleler arasındaki ulaşımı kolaylaştıracağını vurguladı.

Mahallenin diğer sorunları arasında Yaylapınar Sokak’ın kaldırım ve trafik sorunu ile Paşa Yolu Sokak’ın kaldırım genişletme ve trafik düzenlemesi ihtiyaçları bulunuyor. Ömürlü, Ayşe Ünlüce’nin bu sorunları da çözeceğine inandığını ve çalışmalarının halk tarafından takdirle karşılanacağını belirtti.

Teşekkür ve Beklentiler

Mehmet Ömürlü, Ayşe Ünlüce’ye teşekkür ederek, Şirintepe Mahallesi’nin sorunlarının çözümü için çalışmaların devam etmesini beklediğini ifade etti. Şirintepe sakinleri, tramvay hattının mahallelerine getirilmesi için büyükşehir belediyesine imzalarını teslim etmiş durumda ve bu yönde adımlar atılmasını sabırsızlıkla bekliyor.

Ayşe Ünlüce’nin, Şirintepe Mahallesi’nin diğer sorunlarını da çözüme kavuşturacağına dair inancını dile getiren Ömürlü, “Çalışan kazanır, Ayşe başkan da çalışıyor. Teşekkürler Ayşe başkan,” dedi.